fbpx
Werken in de horeca? Bekijk de leukste vacatures. Klik hier!

Brieven van Belle

Ontdek Oud-Zuilen

aan de hand van de brieven van haar bekendste inwoonster

“Vandaag is een mooie dag voor een wandeling door het Land van Zuylen. Het is de omgeving waar ik ben opgegroeid… Mijn brieven vergezellen u op deze route rondom Slot Zuylen. Ik hoop dat u mij en het Land van Zuylen daardoor een beetje beter leert kennen.”

Ga aan de hand van de “wandeling Oud Zuilen” op pad in en om de mooie omgeving van Oud-Zuilen. Je kan deze wandeling van +/- 4 km maken in combinatie met een avondje onbeperkt genieten.

  • Meld je bij een van onze medewerkers voor een korte instructie en de routekaart
  • De route van +/- 4 km loop in je ongeveer 1 uur
  • Bij terugkomst, staat jullie tafel klaar voor een avondje onbeperkt genieten van onze menukaart

Prijzen

11,50 (kids 3 t/m 6 jaar)
16,50 (kids 7 t/m 11 jaar)
35,50 (zondag t/m vrijdag)
37,50 (zaterdag)

Reserveer direct

o.v.v. Brieven van Belle


Grote kleine lettertjes

*Dit ‘Brieven van Belle’-arrangement geldt alleen bij reserveringen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag via deze site. Op andere dagen en tijdstippen is deze wandelroute ook los te koop bij de receptie van Slot Zuylen. Het slot is iedere donderdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De actie geldt niet op reeds geboekte tafelreservingen en is niet geldig i.c.m. andere (kortings)acties. Bistro Belle behoudt zich het recht om aanbiedingen in te trekken, te wijzigen of voorwaarden toe te voegen.

Wie is Belle van Zuylen?

Belle van Zuylen (1740-1805) was van adel én een belangrijk schrijfster. Niet alleen tijdens haar levensjaren, maar ook daarna. Ze schreef prachtige Franse romans, pamfletten en toneelstukken waar nu nog steeds over gesproken wordt. Niet te vergeten de zogeheten ‘Belle van Zuylen brieven’ die ze schreef aan haar familie en vrienden. Belle woonde jarenlang in Slot Zuylen, het bijzondere gebied waar Bistro Belle ook gevestigd is. Ga mee op pad en ontdek haar bijzondere leven en toonaangevende literatuur, gevolgd door een heerlijk etentje bij Bistro Belle. 

De ‘Belle van Zuylen’ brieven

De belangstelling naar de Belle van Zuylen brieven neemt nog steeds toe. Men komt erachter wat deze adellijke dame heeft (en nog steeds) betekent op letterkundig gebied. Sinds 2004 draagt ze de titel: ‘grootste Utrechter aller tijden’. Wij bieden jou een bijzondere wandeltocht van 1,5 uur, langs de bijzondere literatuur, natuur en architectuur van Oud Zuilen. Een prachtige wandeling, georganiseerd door ons, maar ontworpen met de kunst van Belle. 

Bijzondere wandeltocht

Tijdens de wandeltocht kom je langs allerlei prachtige plekjes van Oud Zuilen. Een genot voor het oog én voor de geest. Slot Zuylen is natuurlijk een hoogtepunt van de wandeling, maar de natuur van het Land van Zuylen geeft ook al genoeg reden om mee op pad te gaan. Belle van Zuylen begeleid je met interessante literatuur over haar leven en de oudheid met veel charme door de mooie route. Het is daarnaast niet alleen bijzonder mooi, maar ook bijzonder lekker. Onbeperkt genieten van een heerlijk diner is namelijk inbegrepen in ons arrangement.

Tafelen aan de vecht bij Bistro Belle Oud Zuilen

Na een indrukwekkende wandeling van zo ongeveer 1,5 uur staat er een heerlijk diner op je te wachten in het Belle van Zuylen restaurant. Bij ons betekent onbeperkt genieten ook echt onbeperkt. Je vindt hier een fantastische kaart, gevuld met allerlei kleine gerechtjes. Van voor-, hoofd-, bij- én nagerechten die geïnspireerd zijn op de seizoenen van het jaar. Deze kan je de hele avond door elkaar bestellen.

Belle & Bistro Belle

Niet is heerlijker na een lange inspirerende wandeling dan lekker neerstrijken op een prachtig terras aan de vecht. De naam Bistro Belle is geïnspireerd op de adellijke dame Belle van Zuylen en dat zie je overal terug. Niet alleen onze wandeling is de moeite waard, ook zijn wij erg trots op onze Bistro Belle. Overal zie je nog ouderlijke invloeden in de architectuur en de aankleding van het interieur. Een prachtige plek voor een dagje uit, lekker keuvelen tijdens een brunch of diner of om zakelijk te vergaderen.

Ook onbeperkt genieten van wandelen en dineren?

Wil je meer weten over onze wandeling door het Land van Zuylen of direct reserveren voor Bistro Belle in Oud Zuilen? Neem dan contact met ons op of reserveer hier.

Leuke (bij)baan?